Presentationer och projektet i media
Presentationer
- Hervé Corvellec och Anette Svingstedt, Kan man få avfall att försvinna?, Jubileumskurs 350, Lunds universitet. Länk till presentationen.
I media
- Corvellec Hervé & Zapata Patrik (2018) Synen på avfall måste förändras för att få bukt med sopberget, Dagens samhälle, #40, p10, 15 november. Länk
- Corvellec Hervé & Patrik Zapata (2018) Så gör vi förebyggande till verklighet, Avfall och Miljö, nr 3, s 30-31. Länk
- Hervé Corvellec medverlar i Sveriges Radio P1: Plånboken, 11 april - Länk
- Intervju med Hervé Corvellec: Är det värt avfallet? Recycling, 10 april 2018 - Länk
- 1,1 MSEK till projekt om avfallsförebyggande Recycling, 2/2017, http://ebook.mentorcommunications.se/REC_2_2017/#/56/
- 1,1 MSEK till projekt om avfallsförebyggande - http://www.recyclingnet.se/ - Veckans nyheter 2017-02-21
- Nytt projekt om avfallsförebyggande får 1,1 miljoner kronor, Institutionen för service management och tjänstevetenskap, http://www.ism.lu.se/article/nytt-projekt-om-avfallsforebyggande-far-11-miljoner-kronor
Pressrelease: 1,1 miljoner kronor till avfallsprojekt
Forskarna Anette Svingstedt och Hervé Corvellec vid Lunds Universitet, Campus Helsingborg, har beviljats forskningsmedel på cirka 1,1 miljoner kronor för ett projekt om hur man kan förebygga avfall.
Pengarna kommer från Energimyndigheten och är en fortsättning på ett tidigare projekt där man identifierade vissa hinder eller inlåsningar som försvårade arbetet med att minska avfallet.
– Det är dessa inlåsningar som stoppar förändring som ska belysas i det nya projektet, säger Anette Svingstedt, forskare inom Service management. Målet är att studera hur verksamheter som producerar avfall arbetar med att minska sina avfallsmängder. Vi kommer även att lägga upp strategier för hur verksamheterna skulle kunna undanröja de hinder som finns för en minskning av avfallsproduktion.
– Det är ett tydligt erkännande att det första projektet var uppskattat, säger Hervé Corvellec om det beviljade forskningsmedlet.
Tre partnerföretag ingår i projektet, Stena Recycling, Svensk Avfallsrådgivning samt Nordvästra Skånes Renhållnings AB, NSR.
Mer information och kontaktuppgifter till forskarna finns här: http://www.ism.lu.se/article/nytt-projekt-om-avfallsforebyggande-far-11-miljoner-kronor
(2017-02-10)