Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Våra studievägledare berättar om de reviderade kandidatprogrammen

Students

Ändrad behörighet, programupplägg, praktikmöjligheter och utlandsstudier - hösten 2021 startar det reviderade kandidatprogrammet i service management och logistics service management. Men vad innebär det rent konkret? Våra studievägledare berättar!

Varför har utbildningsprogrammen gjorts om? 

-    Revideringar av utbildningsprogram görs med jämna mellanrum för att ständigt utveckla och aktualisera utbildningarna. Från och med höstterminen 2021 startar det reviderade kandidatprogrammet i service management samt kandidatprogrammet i logistics service management, båda med uppdaterade programstrukturer och delvis omgjorda kurser.

Har behörigheten till programmen ändrats?

-    Vi har ändrat behörigheten i matematik från Matematik 3 till Matematik 2. Denna ändring gjordes i samband med revideringen där det beslutades att Matematik 2 är en rimlig nivå av de förkunskaper som krävs för att klara av kurserna på programmet. För att vara behörig behöver du ha alltså ha Grundläggande behörighet + Matematik 2a/2b/2c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Matematik B, Samhällskunskap A. (Områdesbehörighet 4/A4). 

Hur ser utbildningarnas upplägg ut?

-    Båda programmen inleds med en gemensam introduktionskurs till service management och marknadsföring och även senare under programmens gång läser ibland de båda programmen gemensamma kurser, t ex redovisning, ekonomistyrning, organisation, strategi och metod. 

På service management-programmet läser studenterna kurser inom konsumtion, samhällsekonomi samt ledarskap och även inriktningkurser inom den bransch man valt att specialisera sig i.

Logistikstudenterna läser supply chain management, strategisk logistik, förändringsprocesser och digitalisering. Under den femte terminen finns möjlighet till utlandsstudier för båda programmen och på service management-programmet erbjuds valfria kurser eller praktikkurs.

Finns det möjlighet till praktik under utbildningen?

-    Under termin 5 på service management-programmet finns det möjlighet att välja en praktikkurs på 15 hp där studenten själv hittar en praktikplats och läser fristående/valfria kurser under resterande del av terminen.

Vilka inriktningar finns på kandidatprogrammet i service management?

-    Kandidatprogrammet i service management har tre olika inriktningar och du väljer redan när du ansöker på antagning.se: Hälsa, Retail och Turism och hotell. Det finns ingen möjlighet att byta inriktning sedan du påbörjat service management-programmet, så tänk på att söka till och tacka ja till den inriktning du helst vill studera.

Vilket betyg krävs för att komma in på programmen?

-    Vi vet inte hur ändringen av behörigheten i matematik kommer att påverka antagningspoängen för hösten 2021, utan kan bara vänta och se. Man kan titta på tidigare antagningsstatistik på UHR:s sida med antagningspoäng och statistik, men måste alltså vara beredd på att dessa siffror kan ändras mycket med tanke på ändringen.

Hur ser arbetsmarknaden ut efter programmet?

-    Många branscher efterfrågar personer som har den breda kunskap du får efter att ha läst något av våra kandidatprogram. Av de som studerat tidigare år har majoriteten lyckats etablera sig snabbt på arbetsmarknaden. Här på vår webbplats kan du läsa mer om din arbetsmarknad efter examen.
 

Mer om våra kandidatprogram

•    Hör våra studenter berätta om sin utbildning
•    Lyssna till service management-podcasten med våra ambassadörer Karin och Julia
•    Läs vad våra nuvarande studenter tycker om sin utbildning
•    Vad gör våra alumner efter examen? Läs och inspireras här!
•    Följ oss på Instagram