Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utmaningar med hållbar matkonsumtion - utifrån fyra nya forskningsstudier

Maria Fuentes och Emma Samsioe

Går det att konsumera mat på ett hållbart sätt? Denna fråga diskuterade forskarna Maria Fuentes och Emma Samsioe under en lunchföreläsning på Regionmuseet i Kristianstad. Utifrån tre pågående forskningsprojekt som de medverkat i delade de med sig av vilka utmaningar det finns idag med hållbar matkonsumtion.

Under föreläsningen presenterade de fyra delstudier: 

  • Vegetarisk konsumtion
  • Reko-ringar
  • Matkassar
  • Matkonsumtion i kristider

Maria Fuentes och Emma Samsioe diskuterade de utmaningar som finns för hållbar konsumtion i relation till hushållens komplexitet och behovet att lära sig nytt. De sammanfattade med att säga att det går att konsumera hållbart men:

  • Det räcker inte med information till konsumenter
  • Det kräver engagemang från olika aktörer
  • Det kräver att vi är beredda att ändra våra vanor

Föreläsningen arrangerades av Regionmuseet i Kristianstad i samarbete med Kristianstads FN-förening, allmänheten var inbjuden att lyssna.


Vill du veta mer om de tre forskningsprojekten? Kontakta Maria Fuentes: maria [dot] fuentes [at] ism [dot] lu [dot] se eller Emma Samsioe emma [dot] samsioe [at] ism [dot] lu [dot] se

Läs mer om forskningsprojekten på Högskolan i Borås webbplats: