Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Uppdragsutbildningen - "När kultur är resans mål"

Kultur i Skåne och Belkinge

"När kultur är resans mål" är en uppdragsutbildning för drygt 30 chefstjänstemän vid förvaltningar ansvariga för kultur-, turism-, och näringslivs- och utvecklingsfrågor i kommuner i Skåne och Blekinge.

Kommuner ska utveckla sin kulturturism

Utbildningen genomförs på uppdrag av Region Skåne och Region Blekinge och genomförs med hjälp av medel från Tillväxtverket. Syftet är att hjälpa kommuner att stimulera och stärka sina kulturella och kreativa näringar genom att utveckla kulturturism. Kursen utgör en fristående fortsättning på uppdragsutbildningen Att driva utveckling av kulturella och kreativa näringar som genomfördes i Skåne 2014-2015. 

Kursen ska främja samarbete och tillväxt

En viktig tanke med utbildningen är att stimulera kommunerna i Skåne och Blekinge att samarbeta över politikområdes- och förvaltningsgränserna med att skapa bättre förutsättningar för tillväxt inom kulturella och kreativa näringar. Bland annat diskuteras under utbildningen hur man kan stödja småföretagare och stimulera utveckling och turism i den egna hemkommunen. 

Detta har visat sig vara extra viktigt för de mindre kommunerna, som under den tidigare kursen haft stor nytta av erfarnehtsutbytet och fortfarande håller kontakten med de övriga kursdeltagarna, säger Katja Lindqvist som är ansvarig för kursen. 

Fyra kurstillfällen med fyra teman 

Under fyra kurstillfällen möter kursdeltagarna praktiska exempel på utveckling av strategier för att stödja utvecklingen av kulturella och kreativa näringar i Skåne och Blekinge. Kurstillfällena har följande intressanta teman:

  1. Kulturarv och samtidskonst som besöksmål
  2. Naturen som besöksmål - breddat utbud genom kultur
  3. Hur formuleras en ny destinationsprofil?
  4. Nya former för kulturupplevelser

 

Ansvarig för kursen är Institutionen för service management och tjänstevetenskaps universitetslektor Katja Lindqvist

 

 

Bild på Katja Lindqvist

Katja Lindqvist

Katjas personliga profil

Epost: katja [dot] lindqvist [at] ses [dot] lu [dot] se (katja[dot]lindqvist[at]ses[dot]lu[dot]se)
Tel: 042 - 35 66 27