Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Turister - tillskott eller problem?

Strandbild
Strand

Turister. Är de en irriterande massa som köper upp allt i den lokala matbutiken eller gör de att landsbygden lever upp på sommaren och ger ett välkommet tillskott i pengakistan?

Vår docent och universitetslektor, Carina Sjöholm, intervjuades i somras i radio P4 Kristianstad om upplevda problem med turister. För samtidigt som det är viktigt för kommuner att locka till sig turister, kan lokalinvånarna tycka att det är irriterande att behöva stå i långa köer eller att matvaror tar slut i snabbköpet. Även slitage på viktiga kulturminnen kan vara problematiskt samtidigt som det ökade antalet människor förstås också kan upplevas som roligt och att stället lever upp.

Lyssna på hela intervjun på P4 Kristianstad.