Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stefan Gössling en av Sveriges mest citerade forskare

Forskare topplista
Foto ur Fokus, Oktober 2019

Tidningen Fokus har rankat forskare utifrån högst produktivitet och som citerats flitigast i internationella tidskrifter. På första plats i en av kategorierna finns Stefan Gössling, forskare vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap.

På topp 100-listan i kategorin Miljövetenskap och grön biologi finner vi Stefan Gössling på första plats.

Stefan Gössling har i över 25 år forskat och varit intresserad av miljöfrågor kring hållbarhet och klimat. Redan i början på 90-talet började han att titta på flyget och dess miljöpåverkan. Den senaste tiden har han bland annat uttalat sig om flygbolaget Thomas Cook's konkurs och Vinggruppens nya ägare Petter Stordalen.

I forskningsartikeln Celebrities, air travel, and social norms, publicerad i vetenskapliga tidskriften Annals of Tourism Research har forskargruppen ledd av Stefan Gössling kartlagt tio internationella offentliga personers flygvanor under ett år. Resultatet visar på enormt stora koldioxidutsläpp, flera tusen gånger mer än genomsnittet. Forskningsresultatet har fått stor spridning, i Sverige men också internationellt.

 

Läs mer om Fokus Topp 100 lista över Sveriges mest citerade forskare