Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stadskärnan är död. Länge leve stadskärnan!

Stadskärnan är död. Länge leve stadskärnan

12 aktiva inom forskning om och utveckling av städer ger sin tvärvetenskapliga bild på en komplex fråga som rör stadens utveckling.

Det har sannolikt varit svårt att undgå all diskussion om stadens utveckling som hittills präglat 2019. Orosmolnen har hopat sig och tongångarna är delvis dystra. I Spaning om stadens utveckling 2019 ger 12 personer, aktiva inom forskning om och utveckling av städer, tänkbara lösningar för staden och dess framtida utveckling. De ingår i Svenska Stadskärnors Forskningsråd och utifrån sin olika kompetensområden, fångar de stadsutvecklingsfrågornas mångfacetterade perspektiv på ett tvärvetenskapligt sätt. En utav forskarna är Ola Thufvesson, universitetslektor på Institutionen för service management och tjänstevetenskap.

I Spaning om stadens utveckling 2019, finns förklaringar, möjliga lösningar och framförallt kunskap och inspiration att hämta. Skriften har fyra huvudrubriker – relationen mellan stad och region, stadens utveckling, stadens utmaningar kring mobilitet och transport samt stadens innehåll. Den finns tillgänglig för nedladdning på https://www.svenskastadskarnor.se/publikationer/.

Här kan du läsa pressmeddelande från Svenska Stadskärnors Forskningsråd.