Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nytt projekt på pixlapiren

Pixlapiren
Studenter från Health-inriktningen tillsammans med ansvarig lärare Henrik Loodin.

Health-inriktningen har fått 10.000 kronor av visionsfonden i Helsingborgs stad till att under tre år pixla en pixel på Oslopiren. Projektet har precis startat upp och studenterna var och besökte "sin pixel".

Pixlapiren

En pixel är en yta på 10x10m (100kvm) och på denna ska studenterna förverkliga en idé om ”Hälsa i och för framtiden”. Det kan antingen vara en sammanhängande yta på 100kvm eller utspridda plättar beroende på vad som ska göras. Tankar som nu finns är exempelvis ett utegym, klättervägg, sittgrupper etc. På pixeln ska det också finnas en vägg där studenterna ställer ut eventuella studentarbeten.

Ytterligare syfte med pixeln är att göra universitetet synligt på platsen, både för gymnasieungdomar som är här på sommaren men även grundskoleelever. Från Helsingborgs stad ser de gärna att studenter kommer dit och besöker platsen, studenterna kan exempelvis sitta där och plugga, göra projektarbete eller öva på presentationer på en scen som finns tillgänglig inomhus.

Läs mer om mötesplatsen Pixlapiren