Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterstudent startar operaworkshop för barn

Albert teaching

Albert Montañez är countertenor och har uppträtt runt om i världen. Nu studerar han masterprogrammet i service management, inriktning Culture and Creativity. Genom Visionsfonden Helsingborg har han fått stipendium för att starta upp ett projekt där barn får skapa sin egen opera.

Den 14 mars startar  tre månaders programmet med workshoptillfällen på Tryckeriet i Helsingborg, för barn i åldrarna 8-13. Det utlovas en utforskande resa genom scenkonsten där skapande och kreativitet står i fokus.  I samarbete med olika artister guidar Albert barnen genom skapandet av en opera från grunden, där barnen kommer att ha möjlighet att skriva sin egen unika historia, ge liv år karaktärer, komponera musik, designa och bygga uppsättningar och rekvisita, öva och utföra sina arbete.
    
Slutföreställningen sker i maj och ges i samarbete med Tryckeriet och Dunkers kulturhus.

 

Läs mer om Opera för barn
Läs mer om Albert Montañez

albert-montanez