Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konstens betydelse för städer i förändring

Konst i staden

Konst anses ofta främja demokrati- och inkluderingsprocesser i stadsrummet. Men i vilken utsträckning kan konsten bidra positivt till sådana processer och på vilka villkor? Vilken slags konst placeras i olika stadsdelar och varför? Dessa och andra frågor diskuteras av deltagarna som verkar som konstnärer, konstnärliga ledare och forskare.

I ett webbinarium 29 november kommer den offentliga konstens relation till staden problematiseras och diskuteras. Medverkande i samtalet är: 

  • Lisa Färnström, regissör och scenkonstnär
  • Per Hasselberg, konstnär och verksamhetsledare för Folkrörelsernas Konstfrämjande
  • Eva Hild, skulptör
  • Vegan Flava, Konstnär och visuell aktivist
  • Forskargruppen ”Konst för en stad i förändring” vid Lunds universitet: Cecilia Cassinger (docent i strategisk kommunikation), Elisabeth Högdahl (fil dr i etnologi), Marie Ledendal (fil dr i designvetenskap) och Robert Willim (docent i kulturvetenskap).

Nyfiken på att delta i samtalet? Ingen anmälan krävs, koppla upp dig via denna länk: https://lu-se.zoom.us/j/66281106979?pwd=ZnZCL1p4Q0tkQ2xSSWJUUGlsQXRaZz0…;