Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Handeln på Söder är unik

Foto på Devrim Umut Aslan när han filmar folk som shoppar på Södergatan. Bild lånad från HD, foto: Mats Roslund
Devrim Umut Aslan har bland annat bland annat filmat folk som shoppar på Södergatan. Bild lånad från HD, foto: Mats Roslund

Vår forskare, Devrim Umut Aslan, var under julhelgen med i Helsingborgs dagblad där han berättade om sin handelsforskning på söder i Helsingborg.

Devrim som har forskat på handeln i Helsingborg sedan 2015, har fokuserat på shopping på Söder. Handel utgör en betydande del av ett aktivt stadsliv och söder är en stadsdel i förvandling, men stora investeringar kan förändra landskapet totalt.

Söder är som Sverige var på väg in i 30-talet, med små nära familjeföretag som säljer nästan allt och där ingen butik är den andra lik.

Många klagar på att alla städer bjuder på samma butiker och oberoende butiker blir mindre och mindre vanligt. På det sättet är Söder i Helsingborg unikt. 

Läs hela artikeln i Helsingborgs dagblad.

Läs mer om Devrim Umut Aslans forskning i den nyligen släppta boken "Handelsstad i förvandling".