Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dags för framtidsdagarna!

Bild på entréen till Skissernas museum i Lund
Framtidsdagarna är i år 24-26 oktober på Skissernas museum i Lund.

Framtidsdagarna bjuder i år på intressanta föreläsningar på temana framtidens arbete, framtidens kultur och framtidens mat. Lektor Katja Lindqvist och professor Cecilia Fredriksson vid Institutionen för Service management och tjänstevetenskap föreläser. Dagarna är 24-26 oktober på Skissernas museum i Lund.

Till vänster är rader av böcker på ett bibliotek, till höger är ett porträtt av Katja Lindqvist

25 oktober, kl 11:30

Katja Lindqvist föreläser om framtidens bibliotek – fysiskt, digitalt och demokratiskt.

– Framtidens bibliotek kommer att vara hybrida. Fysiska böcker kommer inte försvinna men vi konsumerar mer och mer digitalt. Oavsett utbudet på fysiska böcker kommer biblioteket som en viktig demokratisk plats kvarstå och utvecklas . Biblioteken erbjuder bland annat tillgång till digital information för de som inte har tillgång till eget internet och dator. De är en viktig mötesplats och en plats för samtal, men också för lugn och tystnad. Jag kommer att prata om det forskningsprojekt jag genomför tillsammans med Helsingborgs stad kring framtidens folkbibliotek. Fokus är på hur tjänstedesign och innovation ser ut i praktiskt utvecklingsarbete, säger Katja Lindqvist.

Läs mer på kalenderevent

Till vänster i bilden syns tång på en strand, till höger är ett porträtt på Cecilia Fredriksson

26 oktober, kl 10:30

Cecilia Fredriksson föreläser om framtidens mat: Trendig tång eller trovärdig framtidsresurs?

– Jag ska prata om tång och havets blå åkrar ur olika perspektiv. Hur tänker konsumenten kring tång som framtida och hållbar resurs? Hur resonerar forskarna? Det finns många förhoppningar knutna till alger och tång, och många konsumenter är nyfikna. Men en del är också ambivalenta inför att lägga tång på vardagstallriken. I vilka sammanhang kan alger introduceras och skapa värde? säger Cecilia Fredriksson.

Föreläsningen följs av ett panelsamtal, kl 11:00 om framtidens mat.

Läs mer på kalenderevent

Om Framtidsdagarna

Framtidsdagarna är en satsning Lunds universitet gör med syftet att lyfta angelägna och avgörande frågor för framtiden. Framtidsdagarna 2022 äger rum 24–26 oktober på Skisserna Museum i Lund. Evenemangen kommer även strömmas online.

Varje föreläsning pågår i 30 minuter. Moderator är Mats Nilsson. Ingen föranmälan krävs. Fritt inträde och gratis fika finns på plats!

Läs mer här.